štvrtok 11. apríla 2013

Personality: Mark Christensen


Je vám tento sympatický chlapík povedomý? Vôbec to nemusí byť náhoda, pretože Američan Mark Christensen je posledné mesiace hviezdou internetu. Najmä pre Slovákov, pretože sa preslávil tým, že naspieval síce nezmyselnú, no veľmi milú pesničku, ktorá obsahuje jednoduché slovenské frázy, ktoré sa u nás naučil (ak ste ju nepočuli nájdete ju >>TU<<). Stala sa veľmi známa, veď ju hrali vo všetkých rádiách a dokonca aj  v televíznych novinách.
Na Slovensko sa dostal vďaka myjavskému Gymnáziu, kde učil ako americký lektor žiakov, ktorí študujú bilingválne. Túto školu zhodou okolností navštevujem aj ja, takže som obzvlášť pyšná, že sa práve vďaka Markovi stala  trochu známejšia, ako aj celé naše mesto. 
Podnet k tomuto článku mi dala najmä jeho nová pieseň v slovenčine. Jej názov je Idem na Slovensko (nájdete ju v priloženom videu) a spieva v nej o tom, že má už plné zuby Ameriky, a že sa k nám vracia, lebo sa mu tu veľmi zapáčilo (a tiež preto, že v USA nie sú Horalky :D). Príde sem už začiatkom júna a strávi tu celé leto, kedy chce stihnúť pochodiť našu malú veľkú krajinu od Bratislavy až po Košice.
Neviem ako vás, ale mňa táto nová pesnička na jednej strane rozosmiala, no na tej druhej aj dojala. Je totiž neskutočne milé, že nejaký Američan má už dosť svojej rodnej zeme a zapáčilo sa mu práve na Slovensku. 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára