pondelok 22. apríla 2013

Deň Zeme


22. apríl už tradične každý rok patrí našej Zemi. Jej deň má v dnešnej dobe najmä ekologický charakter, keďže si ju neustále ničíme rôznymi modernými výdobytkami. Aspoň jedenkrát za rok, aj keď si myslím, že je to žalostne málo sa tak svet venuje tejto problematike a zároveň jej očiste. 
História tohto dňa siaha do roku 1969, keď naň aktivista John McConnell vydal iniciatívu. Po prvý krát bol oslávený v San Franciscu. V roku 1990 sa k Amerike pripojil celý svet, kedy sa aktivizovalo viac ako 200 miliónov ľudí v 140 štátoch sveta, vrátane vtedajšieho Československa. Dnes je známy v približne 190 krajinách. 
Celosvetovo sa konajú  rôzne akcie, výstavy, workshopy, združujú sa dobrovoľníci, ktorí sa snažia zveľadiť  naše životné prostredie napríklad tým, že pozbierajú odpadky vo svojom okolí... A aj keď nám tá čistota nikdy dlho nevydrží, pretože ľudí, ktorí rozličnými spôsobmi Zem znečisťujú je stále viac a viac je pekné, že tí, ktorým prostredie, v ktorom žijeme nie je ukradnuté sa ešte stále nájdu a snažia sa pomôcť aspoň takýmto spôsobom.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára